tiistai 1. joulukuuta 2009

Jälkikirjoitus

Tämä onnettomuus herätti huomiota kansainvälisestikin. Ulkoministeriö ja tiedemaailma vaativat tapausta selvitettäväksi perin juurin. Onnettomuuden tutkinnan edetessä löytyi vakavia puutteita veneen kunnosta ja varustelusta. Veneen omistajaa ja kapteenia kuulusteltiin pitkään ja jopa joitakin miehistön jäseniä pidätettiin kuulustelujen ajaksi. Onnettomuusajankohdan sääolosuhteita kartoitettiin ja etsittiin syytä niin veneen kunnosta, varustelusta, miehistön ammattitaidosta kuin vallinneista olosuhteista, mutta mitään yksittäistä syytä onnettomuuteen ei koskaan raportoitu. Jossain vaiheessa keltainen lehdistö esitti jopa salaliittoteorioita ja kaappauksen mahdollisuutta koska ruumiita ei löydetty, mutta nämä otsikot sivuutettiin ilman suurempaa huomiota. Lehtien myynti nousi mutta tutkintaan näillä jutuilla ei ollut vaikutusta. Konfliktit haluttiin välttää ja tutkinta julistettiin salaiseksi. Vielä kuukausi tapahtuman jälkeen etsittiin ruumiita lähiseudun rannikoilta, mutta mitään ei koskaan löydetty. Reilun vuoden kuluttua onnettomuustutkinta oli saatettu loppuun. Veneen omistaja ja kapteeni saivat rangaistuksen laiminlyönneistä. Poliitikot antoivat vielä lausuntojaan, asia katsottiin loppuun käsitellyksi ja viimeiset rivit tapahtumasta kirjoitettiin päivälehtiin.

Eräässä noista lehdessä oli myös pieni juttu rannikolla sijaitsevasta uudesta majatalosta. Joku ulkomaalainen, ehkä pariskunta, sitä juttu ei kertonut, oli ostanut vanhan maalaistalon viinitarhoineen ja kunnostanut siitä majatalon. Viinitarha oli ollut huonokuntoinen, mutta taudin runtelemista yli satavuotiaista köynnöksistä oli pystytty pelastamaan suurin osa uuden luonnon omien antibioottien pohjalta rakennetun biodynaamisen kompostointimenetelmän avulla jolla viinitarhaa nyt lannoitettiin. Viiniköynnökset olivat kokeneet uuden tulemisen ja vanha maalaistalo oli peruskorjattu majataloksi. Ehkä eksoottisen syrjäisen sijaintinsa vuoksi viinitarhan ympäröimä majatalo rannikolla oli saanut suuren suosion. Majatalon nimi oli Toinen Unelma.

Hymyilin itsekseni, taittelin lehden siististi kasaan, nousin pöydästä ja lähtiessäni työnsin lehden läheiseen kierrätyslaatikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti